martes, 9 de abril de 2013

Melide, terra doce

-->
TERRA DOCE
As persoas que se queren perder por Melide paseando pola súa zona histórica, conocerana no primeiro lugar polo seu olor. En Melide amasanse cada día os melindres, os ricos e os amendoados que fan de Melide a Terra Doce.
A repostería tradicional e un dos principais reclamos de este concello, que teñen un produto exclusivo: o rico.
O segundo domingo do mes de maio celebrase cada ano a festa do Melindre e da repostería da Terra De Melide.
A gastronomía máis doce é, polo tanto, un reclamo en Melide, como o é tamén a tradición de deterse a comer polbo. Din as guías de turismo que esta é unha das zonas de Galicia que, sen ser costeira, ofrece unhas das racións de polbo máis saborosas do país.
Sabeno moi ben os miles de peregrinos que no seu camiño hacia Compostela enchen a calqueira hora do día as pulperías da vila para repoñer forzas.
En Melide poderemos atopar o cruceiro máis antigo de Galicia- O da Capela de San Roque do século XIV- e o antigo Hospital de peregrinos , hoxe reconvertido no Museo da Terra de Melide. 

Adrián Miguélez, Alberto López e Ismael Río, 1º ESO C

No hay comentarios:

Publicar un comentario