TERRA
DOCE
As persoas que se queren perder por Melide paseando pola
súa zona histórica, conocerana no primeiro lugar polo seu olor. En
Melide amasanse cada día os melindres, os ricos e os amendoados que
fan de Melide a Terra Doce.
A repostería tradicional e un dos principais reclamos
de este concello, que teñen un produto exclusivo: o rico.
O segundo domingo do mes de maio celebrase cada ano a
festa do Melindre e da repostería da Terra De Melide.
A gastronomía máis doce é, polo tanto, un reclamo en
Melide, como o é tamén a tradición de deterse a comer polbo. Din
as guías de turismo que esta é unha das zonas de Galicia que, sen
ser costeira, ofrece unhas das racións de polbo máis saborosas do
país.
Sabeno moi ben os miles de peregrinos que no seu camiño
hacia Compostela enchen a calqueira hora do día as pulperías da
vila para repoñer forzas.
En
Melide poderemos atopar o cruceiro máis antigo de Galicia- O da
Capela de San Roque do
século XIV- e o antigo Hospital de peregrinos , hoxe reconvertido no
Museo da Terra de Melide.
No hay comentarios:
Publicar un comentario